Projecten

Lotte Grotholt Projecten

DE STILTECOUPE

Afgelopen jaren is aan dit onderwerp veel aandacht besteed: onze biodiversiteit is in gevaar. Wat nog niet heel duidelijk is voor veel mensen is dat hierdoor ook de leefomgeving voor insecten kleiner wordt. Insecten zijn van groot belang voor onze natuur, maar ook voor het geluid in onze natuur: zij vullen onze omgeving met hun zoemende geluid. Als steeds meer insecten verdwijnen, is er dus ook minder geluid in onze natuur: stilte.

In deze denkbeeldige stiltecoupé willen wij aandacht vragen voor de kleine wezens die van uiterst belang zijn voor ons ecosysteem. We willen het publiek laten zien en horen wat verloren gaat door ons toedoen aan de natuur: minder geluid door insecten, dus een stilte. Net als een stiltecoupé in een trein waar je niet mag praten, kunnen insecten dan ook niet meer hun geluid laten horen.

In deze stiltecoupé valt er wel van alles te zien en te horen. We combineren klassieke muziek met een soundscape van zoemende insectengeluiden. Ook maken we een projectie op de muren van de locaties, waar je kunt kijken naar insecten. Door zien en horen willen we u vanuit een ander oogpunt een frisse blik bieden op biodiversiteit (en de urgentie hiervan).

Concerten zijn op de volgende data:

- 7 mei: Erve Senkeldam, Goor om 15:00 uur

- 12 mei: Erve Kagelink, Markvelde om 20:00 uur

- 14 mei: Landgoed Zonnebeek, Enschede om 15:00 uur

- 17 mei: Kruidenhof te Mallum, Eibergen om 20:00 uur

- 19 mei: D’Olde Kiefte, Aalten om 20:00 uur

- 21 mei: Landgoed Singraven om 15:00 uur

U kunt zich aanmelden (graag vermelden met hoeveel personen u komt) voor een van de concerten via: lottegrotholt@gmail.com

De toegang tot de concerten is gratis.

TRUST

Het Oostertrio, gevormd in 2018, bestaat uit Sophie Schreurs (klarinet), Lotte Grotholt (altviool) en Maria Nikiforov (piano). Alledrie studeren ze aan de bacheloropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Hun repertoire varieert van klassiek tot modern en postmodern. Ze zijn dan ook vele steden in Nederland afgereisd om stukken van o.a. Paul Juon en Max Bruch ten gehore te brengen.

TRUST is een visueel drieluik dat wordt vertolkt door dansers en verklankt door het Oostertrio. Het concert is een een samenwerking tussen de studenten van drie instituten die deel uitmaken van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, namelijk de Academie voor Theater en Dans, de Nederlandse Filmacademie en het Conservatorium van Amsterdam.

Er zijn voor dit project drie nieuwe composities geschreven: ‘Sorrow’, door Elizabete Beāte Rudzinska, ‘Trio for Clarinet, Viola and Piano’, door Ramin Amin Tafreshi en ‘At Last’ door Nico Maas. Ook de componisten zijn studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Op elke compositie wordt door dansers een choreografie uitgevoerd, waardoor de visuele uitvoering van een kleine trilogie tot stand wordt gebracht.

Voorafgaand aan de hedendaagse composities met film zullen Sophie, Lotte en Maria ieder een modern solostuk ten gehore brengen. Hierbij komt dat het projecteren van een film het meest toegankelijke medium bleek te zijn om het publiek zich volledig te laten inleven in het verhaal dat wordt verteld door muziek en beweging. Het afspelen van een ‘stomme film’ terwijl er muzikanten live een optreden verzorgen dateert uit de jaren veertig à vijftig van de twintigste eeuw. Filmmaker en camera studente Lidewei Egbers werkte nauw samen met choreografe Jori Meijer en dansers Romy Reckers en Louis Siegert van de Academie voor Theater en Dans en nam de taak op zich een film te maken die aansluit bij de drie composities.

Film:
Lidewei Egbers regisseur: filmmaker / camera
Jori Meijer co-regisseur: choreograaf / regisseur
Romy Reckers & Louis Siegert dans

Trailer Trust projectPhone

(+31) 6 55 14 31 18